Mies parhaiden unien takaa

Kansainvälisesti tunnettu sänkysuunnittelija Pauli Jämsén on työskennellyt paremman nukkumisen puolesta jo 30 vuotta. Vuosikymmenten kokemus ja osaaminen parhaiden sänkyjen tekemisestä tiivistyvät hänen nimikkomallistoonsa.

Sänkysuunnittelija Pauli Jämséniä ajaa eteenpäin yksi asia. Hän haluaa, että ihmiset nukkuvat mahdollisimman hyvin. Siksi hän haluaa tehdä vain maailman parhaita sänkyjä, joissa uni on parasta mahdollista. Kolmen vuosikymmenen kokemuksellaan Pauli Jämsén tietää, millaisessa sängyssä ihminen nukkuu parhaiten – ja miten tällainen sänky tehdään.

Kaikki alkoi 30 vuotta sitten. Jämsén oli juuri aloittanut työskentelyn huonekalumyyjänä. Hänen asiakkaallaan oli ongelma. Asiakas ei pystynyt nukkumaan uudessa sängyssään, jonka piti olla markkinoiden paras.

Jämsén alkoi selvittää asiaa. Patjaa säädettiin ja vaihdettiinkin muutamaan otteeseen. Tilanne ratkesi vasta, kun tehdas valmisti uuden patjan Jämsénin ohjeistuksen mukaan. Jämsén huomasi kiinnostuvansa aina vain enemmän siitä, miten hyvä sänky tehdään – ja onnistuvansa sen toteuttamisessa.

Jämsénin sänkysuunnittelijan kyvyt huomattiin alalla nopeasti. Hän suunnitteli useille sänkytehtaalle mallistoja, ennen kuin perusti Joensuun Sänkytehtaan kokeneen Markku Rönkön ja kahdeksan muun ammattilaisen kanssa.

“Valmistamme maailman parhaat sängyt asiakkaita kuunnellen. Vain täydellinen tuote on tarpeeksi hyvä.”

Tänään Pauli Jämsén Designer Beds -sänkymallisto tunnetaan korkeatasoisuudestaan maailmanlaajuisesti. Jämsénin resepti on tinkimättömyydessään yksinkertainen. Vain korkein laatu kelpaa, sekä materiaaleissa että työn laadussa. Vuosikymmenien aikana kertyneen kokemuksen avulla Jämsén on oppinut tuntemaan parhaiten toimivat materiaali- sekä valmistusratkaisut.

Pauli Jämsén pitää työnsä parhaana palkkiona sitä, että hänen asiakkaansa nukkuvat hyvin. Hän kokee työnsä olevan pitkälti ihmisten hyvinvoinnista huolehtimista. Välineenä siinä ovat hänen suunnittelemansa maailman parhaat tuotteet nukkumista varten.

Tutkimusten mukaan ihmiset nukkuvat entistä vähemmän. On siis entistäkin tärkeämpää, että uni on mahdollisimman hyvälaatuista. Yksilöllisten tarpeiden mukaan suunniteltu mukava sänky mahdollistaa makeat unet.

Jämsénin asiakkaat ovat huomanneet tämän käytännössä. Elämänlaatu paranee samaa tahtia, kun unen laatu paranee. Yksi tyytyväinen käyttäjä kertoi kerrostalonsa hissin äänen lakanneen kuulumasta öisin sen jälkeen, kun hän hankki Jämsénin suunnitteleman sängyn. Toinen asiakas oli lentänyt yksityiskoneella kolme tuhatta kilometriä vain voidakseen ostaa Jämsénin valmistaman sängyn. Tarinoita tyytyväisistä asiakkaista riittää, mikä onkin kaiken pohja.

”Kuuntelemme jatkuvasti asiakkaitamme. Ainoastaan niin toimien pystymme tarjoamaan maailman parhaat puitteet nukkumiseen. Se on meille tärkeintä”, Pauli Jämsén sanoo.